3 dec. 2016

Schoonheid

Niet alles hoeft mooi te zijn om het waard te zijn bewonderd te worden.(Een uitspraak uit het boek Van zeldzame schoonheid, 
van mijn favoriete schrijfster  Tamera Alexander, p.240)
Hieronder lees je over de schrijfster en waar dit boek over gaat...

Tamera Alexander:

Tamera Alexander
Behalve dat de boeken van Tamera Alexander van begin tot eind spannend blijven, is het een waar kunstwerk hoe ze zo (vaak vanuit 2 personen die onmogelijk bij elkaar kunnen komen) kan schrijven: alsof je deel bent van het verhaal. Gevoelens en wensen worden beschreven als zijnde van ware personages en een positieve kijk naar het leven overheerst het diepe verdriet die wonden soms kunnen achterlaten.

Wat ik ook erg leuk vind aan haar boeken is dat ze, reeks of niet, allemaal los van elkaar te lezen zijn maar dat personages uit andere boeken én zelfs uit andere reeksen zo hier en daar genoemd worden. Dat geeft het gevoel alsof je die mensen echt kent en je weet welke verhalen er zitten achter de context in dit boek. Heel grappig is dat. 
Je kunt sommige dingen uit de boeken ook op internet opzoeken want Tamera gebruikt heel veel historische feiten. Zo schreef ze ook veel over het pioniersleven in de VS. Dit boek is een historische roman (zie linken onderaan deze post)

En ben je net zoals ik een drama in het onthouden van personages, dan is zij de ideale schrijfster: normaal schrijf ik op een lege correspondentiekaart de namen, bij haar boeken staan alleen de titels erop met 1 of 2 namen: ze schrijft zo dat je ze makkelijk onthoud... Heerlijk! 

Ik zag dat er volgend jaar een 3e deel van deze reeks uitkomt. Ben benieuwd wanneer ik die bij de bieb kan lenen... 
...Spanneeeeeend!!!Van Zeldzame Schoonheid:

Dit boek is het 2e deel van de Belmont-serie. "Een blijvende indruk", waarin de creatieve Claire Laurent te maken krijgt met de steenrijke Adelicia Acklen, ging hieraan vooraf (ook een schitterend boek, trouwens!)...

Eleanor Braddock is een eenvoudige, praktische vrouw. Ze weet dat ze nooit zal trouwen, maar als een stervende soldaat haar iets toefluistert, gelooft ze dat haar leven nog steeds zinvol kan zijn, en ze besluit om zijn weduwe op te zoeken.

Verarmd en vol zorg voor haar zieke vader, arriveert Eleanor bij Belmond Mansion, het huis van haar tante, Adelicia Acklen, de rijkste vrouw in Amerika - en misschien ook wel de meest veeleisende. Adelicia wil met alle geweld een echtenoot voor haar nicht vinden, maar Eleanor wordt op een heel ander pad geleid: het bouwen van een huis voor behoeftige weduwen en vaderloze kinderen uit de Burgeroorlog.
Belmont Mansion

Aartshertog Marcus Gottfried is vanuit Oostenrijk naar Nashville gekomen op zoek naar een leven dat hij zelf kan bepalen. Hij verzwijgt zijn adellijke achtergrond en wil zijn passie voor de natuur combineren met vakkundigheid op het terrein van de architectuur.

Maar zijn plannen om natuurlijke schoonheid te integreren in de bouw van het Tehuis voor weduwen en wezen gaan in tegen de wensen van Eleanor. Toch doen de gezamenlijke voorbereidingen voor het tehuis ze naar elkaar toe groeien en er ontluikt een liefde die geen van beiden had verwacht. Maar Marcus is niet de man die Adelicia heeft gekozen voor Eleanor, en zelfs als hij dat was, is er iemand die op het punt staat om al zijn geheimen te onthullen.


* Info over de Belmont-serie (in het Engels) (website van Tamera Alexander zelf)
* Deel 1 van de Belmont-serie: Een blijvende indruk

* een blog over Tamera Alexander
* grondlegger van de erfelijkheidsleer Gregor Mendel
* De rijke Adelicia Hayes Franklin Acklen Cheatham (ca. 1870)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten