31 dec. 2016

Hoe brandveilig ben jij?

Oudejaarsdag... Vuurwerk...

Prachtig om te zien... maar voor mij wel lekker achter de ramen van een verwarmde woonkamer, hoor.😉

Vroeger woonden we op een pleintje en had ons huis een erkertje. Als kind ging ik slapen en dan om 23:50 werd ik gewekt om te kijken naar het vuurwerk. Wat een show was dat altijd.

In Portugal heb ik dat wel gemist. Soms hoorde je wat mensen roepen en wat met pannendeksels slaan maar vuurwerk kan ik mij op die dag niet herinneren. Misschien nu wel, ik weet het niet.

(zie hieronder ook een filmpje over het sluiten van de deuren bij rookontwikkeling en nog veel meer)

Met al dat vuurwerk en al die kaarsjes in huis komen ook gevaarlijke momenten. Ik heb bewondering voor medisch personeel die deze nacht extra geconfronteerd wordt met ernstige en soms onherstelbare verwondingen.😷

Twee jaar terug waren we bij vrienden en die gebruikten zelfs veinigheidsbrillen. Heel goed. En ze leerden de kinderen ook om na afloop alle troep op te ruimen. Waar vind je dat nog, hé?

Mijn vriend Aart attendeerde mij op de site van de Nederlandse BrandwondenStichting. Hier kun je heel wat informatie lezen over brand en wat te doen.


Wat ik zelf heel indrukwekkend vond was dit filmpje waarin je ziet hoe belangrijk het is om deuren dicht te houden als er brand ontstaat.. Het kan levensreddend zijn! Doe deze test om te zien hoe brandveilig jij bent...

En nu... ?

Ga nu lekker genieten van weer een jaar voorbij. Een jaar waarin je wellicht weer veel gedaan en geleerd hebt, al ik het alleen maar hoe het niet moet (mooi dat je dat nu weet, toch?). Mijn vriend Kees bladert aan het eind van ieder jaar zijn agenda door om te zien wat dat jaar gebracht heeft. Wellicht ook een leuk idee om vandaag te doen...

En ga je stilstaan bij wat je in 2017 wilt bereiken? Formuleer je voornemens dan wel zo dat je ze over een jaar gehaald hebt (zie ook mijn blog met 7 tips om voornemens te doen slagen)

Bij deze wens ik dan iedereen een GELUKKIG EN GEZOND 2017 toe!

En een tip van Aart: stap voorzichtig over de jaardrempel!💣

Geen opmerkingen:

Een reactie posten