19 nov. 2016

Guppies maken zelf hun filter schoon

Er zwemmen voortdurend kleine guppy's het aquariumfilter in. Heel vervelend want het is best een gedoe om die filter in een bak water open te maken. Bij het eruit halen komt er al vuil los. Afijn. Heb ook al meegemaakt dat de mini's er zelf uit zwommen bij het uit laten staan van het pompje.

Dus dat deed ik vorige week. En wat denk je? Ze stoven allemaal af op de delen van de filter waar wat bruine aanslag op zat maar waar ze door de stroming niet bij konden. Sommigen beten zelfs andere visjes om het lekkerste deel van die bruine lekkernijen! En na een uurtje... was zowaar die hele plek schoon.

Nou, dacht ik: wellicht kunnen ze dan de binnenkant van de filter - waar ik slecht bij kan en dus altijd wel wat aanslag blijft zitten - ook schoonmaken. En ja hoor. Zojuist de onderdeeltjes in het water zelf laten liggen en een paar uur gewacht. Helemaal schoon. De allerkleinsten zaten zelfs rond de schroef te happen. Heerlijk, wat een feestmaal. En ik ook weer blij.

Nu moeten we het aquarium weer helemaal mooi helder krijgen... Je hoort het zachte gezoem van een schone filter die weer op volle toeren werkt... 

PS. Wil je mijn visjes ff lenen voor een grote schoonmaak?? ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten