19 jul 2021

Een Oranje leeuwensleutelhanger voor de OranjeLeeuwinnen

Girl-Powerrrrrrrr.....

De Hollandse Leeuwinnen zijn inmiddels al gearriveerd in Japan, Tokyo. Komende woensdag hebben ze hun eerste wedstrijd: om 13u (Nederlandse tijd) tegen... Zambia (zie hier voor meer nieuws)

En om helemaal in de oranjesfeer te komen (opnieuw, want het EK 2020 hebben we net achter de rug, hé) haak je gewoon ff snel zo'n leuke leeuwen-sleutelhanger, toch? Nou, mijn stoere Tom had deze als primeur. Ga je 'm komende tijd goed bij je houden, Tom?

Lees hieronder hoe je die heel eenvoudig maakt:


PERFECTE RONDJE:

Als je even kwijt bent wat een afkorting hieronder betekent, klik dan gewoon ff hier.

  • Haak een MC met 6v [6] (of: haak een ketting van 4L en sluit met 1hv en haak hieromheen 6v)
  1. Haak 2v in iedere vaste [12]
  2. Haak 2v in iedere 2e vaste en gebruik hierbij mijn handige schema en die je eventueel ook bij mij kunt opvragen [18]
  3. Haak 1v + (2v in de volgende vaste). Daarna haak je 2v in iedere 3e vaste [24]
  4. Haak 2v in iedere 4e vaste [30]
  5. Haak 2v + (2v in de volgende vaste). Daarna haak je 2v in iedere 5e vaste [36]. 
➽ Je kunt nu stoppen, of nog meer toeren haken. Hou echter rekening met het aantal kleuren van de baart. Doe je dit in 1 kleur, dan maakt het niks uit. Gebruik je 3 kleuren (bijv. rood, wit en blauw), dan moet je totale aantal steken eindigen in een 3tal (bijv deze 36). Voor 4 kleuren moet het een viertal zijn (bijv als je er nog 2 toeren bij haakt, dan heb je er 48). 

Je kunt dit perfecte rondje ook vinden op wolplein. Als ik een 2mm haaknaald gebruik, dan zit ik na 7 toeren op een doorsnee van ongeveer 5cm... Mocht je 16 toeren uitgeschreven willen, dan kun je die gewoon gratis bij me opvragen. Doe dat ook gewoon, want dit is echt een mooi rondje!





LEEUWEN-BAARD

Dit is echt super makkelijk. Hou echter wel rekening met het aantal kleuren en het aantal steken zoals ik hiervoor al schreef. Ik heb een beetje "gesjoemeld" met 4 kleurtjes in 36 steken, in de hoop dat het niet te zien is 😉.

➽ Knip strookjes van ongeveer 21cm van de kleuren die je wilt gebruiken. Ben je bijvoorbeeld met 36 steken geëindigd en wil je 3 kleurtjes gebruiken, knip dan 12 touwtjes van iedere kleur. Gaat je voorkeur naar 4 kleuren en heb je 48 steken, knip ook in dit geval 12 strookjes van iedere kleur.

➽ Per touwtje doe je nu het volgende. Vouw het dubbel, steek je haaknaald door een vaste van je laatst gehaakte toer, trek het dubbelgevouwen draadje vanuit het midden door je haakwerk, haal nu beide losse touwtjes door het lusje dat aan je haaknaald zit en voilà... ff aantrekken en kind kan de was doen (niet letterlijk, hoor... hihihi...). Nu nog ff netjes recht strijken en mooi rond afknippen. 

Je kunt het zo laten of er een lusje aan maken met kettinglossen of, zoals ik dat gedaan heb: door 3 kleurtjes te vlechten. Zorg er wel voor dat die goed stevig vastzit, hoor. 

Natuurlijk kun je ook nog een half bolletje eraan haken en die opvullen, maar dan wordt het geheel weer zo groot. Ik vond m wel mooi zo. 

Borduur er een leuk snoetje op en plak er wat wiebeloogjes op, ringetje eraan en klaar is je sleutelhanger voor het Oranje-feest!


En... eh... in het woord OranjeLeeuwinnen zit het woordje WINNEN, hé?! En kijk hier die leeuw eens trots zijn op zijn evenbeeld!! 💪

Geen opmerkingen:

Een reactie posten