8 jan. 2017

De echte waarde

Alles wat het waard is om te hebben, is het ook waard om moeite voor te doen.

(... en een andere doordenker uit dit boek:)

Alleen een dwaas zou het spel spelen op de voorwaarden van zijn tegenstander, in plaats van zijn eigen voorwaarden.

(uit het boek BuitGemaakt, van Karen Witemeyer, respectievelijk p.306 en 240. Zie hieronder voor de beschrijving van het verhaal...)


Over het boek "BuitGemaakt"...

Buitgemaakt door een oude struikrover – maar diens dochter steelt zijn hart… Een vervolg op Strootjesbruid (zie hieronder). 

Ik heb dit boek gepakt omdat ik het zo grappig bedacht vond dat er nou net een dominee ontvoert wordt en ook nog eens voor de dochter van een struikrover... En niet zomaar een dominee, maar een die absoluut niet "overgeestelijk" is en door zijn pijnlijke verleden ook zeer dicht bij de mens staat. 

Ik vond het een mooi boek om te lezen. Ietwat voorspelbaar maar ook met hele onverwachte dingen, juist op t moment dat het voorspelbaar lijkt te worden, bijvoorbeeld dat de dominee op een paard wordt gezet met een strop om zijn nek... Het boek Strootjesbruid moet ik nog lezen.HET VERHAAL OP DE KAFT:

Crockett Archer weet niet wat hem overkomt – de trein die hem naar Brenham moet brengen, waar hij predikant hoopt te worden, wordt overvallen. Hij wordt meegenomen en aan de dochter van de treinrover gegeven, die voor haar verjaardag om een dominee gevraagd heeft. Crockett is vastbesloten om te ontsnappen – wat een stuk gemakkelijker zou gaan als hij Joanna Robbins en haar verrassende verzoek uit zijn hoofd zou kunnen zetten.

Maandenlang heeft Joanna om een predikant gebeden. Een man die hun in onbruik geraakte kerkje nieuw leven kan inblazen. Een man die haar kan helpen de belofte na te komen die ze haar moeder op haar sterfbed heeft gedaan. Maar juist wanneer haar gebeden lijken te worden verhoord, blijkt dat de dominee niet uit vrije wil gekomen is en dat zijn toekomstdromen hem naar elders wenken.

Kan ze Crockett duidelijk maken dat hij zijn bestemming al gevonden heeft?

Samenvatting:
Het verhaal begint in de trein naar Brenham, de plaats waar Crockett Archer uit zal stappen om te beginnen aan zijn levenswerk, predikant zijn. Maar door toedoen van Silas Robbins loopt dit anders dan hij had gepland.

Hij wordt meegenomen naar de ranch van Silas en wordt daar aan Silas’ dochter, de mooie roodharige Joanna, voorgesteld als cadeau voor haar verjaardag.  Zij vertelt hem al snel waarom ze zo graag een dominee wil, namelijk omdat haar vader Silas God nog niet kent en ze zo graag wil dat hij God wel gaat leren kennen. Crockett geeft zijn woord dat hij een dominee zal proberen te regelen om het kerkje nieuw leven in te blazen en om Joanna te helpen, maar zelf heeft hij andere plannen.Toch loopt het anders dan Crockett verwacht en door een onverwachte gebeurtenis komt hij toch weer bij Silas en Joanna op de ranch terecht. Tussen hem en Joanna bloeit iets moois op, maar Joanna krijgt hevige concurrentie. Zo hevig zelfs, dat op een gegeven moment de situatie uit de hand gaat lopen..

Zal Joanna ondanks alles toch haar belofte aan haar moeder na kunnen komen? En zal Crockett uiteindelijk zijn bestemming vinden?

Een mening: Dit boek is een fijn vervolg op ‘Strootjesbruid’. Dat boek gaat over de oudste Archerbroer, namlijk Travis. De boeken zijn prima onafhankelijk van elkaar te lezen. En net als het boek ‘Strootjesbruid’, heb ik Buitgemaakt in ruim een dag uitgelezen.

Klik hier voor andere boeken van Karen Witemeyer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten