6 apr. 2017

Daisy

Toch best grappig om je auto een naam te geven hoor. Waarom alleen boten? Zo onpersoonlijk om het te hebben over "de auto", vind je ook niet? 

Zo heette onze vorige auto Rolo. Dat kwam spontaan in mij op. Gewoon naar die lekkere chocoladesnoepjes, weet je wel? Dat reclamespotje met die olifant is ook zo grappig! Rolo heeft een paar jaartjes terug zelfs een heel reisverslag geschreven van een van onze autovakanties 😎... Super leuk!

Maar inmiddels hebben we met pijn in ons hart afscheid 😢 moeten nemen van Rolo. Hij heeft zeker een warm plekje in ons hart veroverd.

Dus moesten we op zoek naar een mooie naam voor onze nieuwe auto. Zij is blauw. Dus eerst gezocht naar een mooie naam van een blauwe edelsteen, maar daar kwamen we niet uit. Toen gekeken naar mooie blauwe bloemen...

Na veel denk- en speurwerk hebben we onze huidige auto Daisy genoemd. Daisy is Engels voor Madeliefje. Het zogenoemde Blauw Madeliefje (Felicia amelloides) is eigenlijk een Margriet, maar ach... ze luistert naar de naam Daisy en heeft een eigen willetje hoor! Zo weet ze bij het tanken mijn man regelmatig gek te krijgen door nét die ene cent bij het zorgvuldig afgeronde bedrag op te zuigen 😍... hahaha... 

Afijn, ter ere van haar naam heb ik een mooie blauwe Daisy gehaakt. Helaas is die kwijt geraakt 😢 (waarschijnlijk gewoon uit de auto gevallen) en moet ik er nog een haken... Maar ja... Dat patroontje zal ik in ieder geval hieronder uitschrijven, goed? 😉

HARTJE (geel):
T01: MC met 9v (1e losse als 1v meetellend). Eindig met 1hv in de 2e vaste.'
T02: 2st in iedere vaste (voor een kleiner hartje: 2v in iedere vaste). Eindig met 1hv. Afhechten.

KROONBLAADJES (blauw):
T03: Hecht het nieuwe draadje aan een van de voorste lusjes van T2 en haak 10L.
T04: Haak nu vanaf de 2e vanaf de haaknaald het volgende: 1v + 1v + 1hst + 1st + (2st) + 1st + 1hst + 1v + 1v.
T05: terug bij het gele hartje haak je in het geel 1hv (afhankelijk van waar je deze plaatst, gaat het kroonblaadje meer naar rechts staan of niet - de meeste invloed heeft echter de laatste hv van T7!)
T06: Aan de andere kant van de lossen (T3) haak je hetzelfde rijtje (T4), al kan de 1v bij de punt vervangen worden door 1hv om het wat puntiger te krijgen.
T07: Zorg dat het garen achter het blaadje zit en steek in het midden tussen de 2v (aan de voorkant van je werk) 1hv. Haak nu 1hv helemaal over de lossen (T3) heen tot je terug bent bij het gele hartje.
T08: Haak 1 of 2 hv in het geel tot je daar zit waar je de volgende kroonblad wilt hebben. Herhaal nu T3 t/m T8.
T09: Eventueel kun je er nu nog een paar "achter" haken - "loop" met hv over de achterzijde van het werk tot aan de gewenste plek. Afhechten.

opmerking: de Daisy op de foto's hebben 9 blauwe kroonblaadjes voorop.

BLAADJES (groen):
T10: Hecht het nieuwe draadje aan de laatste lus van het blauwe kroonblaadje en haak 18L.
T11: Haak nu vanaf de 2e vanaf de haaknaald het volgende: 1v + 1v + 1hst + 1hst + 1st  + 1st + 1dst + 1dst + (3ddst) + 1dst + 1dst + 1st + 1st + 1hst + 1hst + 1v + 1v. (voor een extra bocht: in plaats van (3ddst) haak je 2x (3ddst) en dan aan de andere kant 5st in plaats van 1dst+1ddst)
T12: In de blauwe kroonblaadjes haak je nu 1hv.
T13: Aan de andere kant van de lossen (T10) haak je hetzelfde rijtje als bij T11.
T14: (zie opmerking bij T9b)

opmerking: de Daisy op de foto's hebben achter de blauwe kroonblaadjes 3 groene blaadjes zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten