25 okt 2018

Pompoenenbakje haken

Super schattig en eenvoudig pompoenenbakje om te haken. 

Het patroon hieronder is vertaald van de blog van Ling Ryen. Het betreft een bakje met een los dekseltje die, net zoals het bakje zelf, ook opgevuld is (ik heb hiervoor fyberfill gebruikt). 


21 okt 2018

Grensloos handwerken (bordar sem fronteiras)

Heel lang ben ik bezig geweest met het eerste tapijtje van de Portugese borduursteek Arraiolos met de titel Rosinhas de Portugal oftewel de Roosjes van Portugal. Meer dan 2 jaar geleden heb ik de geitenwol en de jute ervoor gekocht in Coimbra, Portugal. In een vorige blogpost had ik hier al iets over losgelaten.

(tradução para o português encontra-se no fim deste texto holandês!)

Afijn, maar pas een paar weekjes terug klaar. Wat een werk. Gestreken en op een houten frame gespannen. Een mooie lijst moet nog gemaakt worden. Wellicht maak ik die zelf, maar dan moet ik ook materiaal voor houtbewerking aanschaffen... Who knows... [ondertussen gemaakt: zie blogpost "frame borduurwerk branden"]

Dat patroon van het Kussend Paartje heb ik zelf ontworpen. De gehaakte poppetjes die eronder hangen had ik al eerder gehaakt, maar nu in de kleurtinten van de geitenwol. Het patroon van de poppetjes komt uit het boekje van Christel Krukkert. 

18 okt 2018

Pedagochelen

De opmerking op dit plaatje is net zoiets als aan een hele klas vragen: "Heeft iedereen het begrepen?", een zin die ik stagiaires altijd laat afleren en vervangen (want alleen met een alternatief kun je iets afleren!!) door de vraag: "Wie kan mij niet volgen?"...

Maar de vraag: "Heb ik het zo goed uitgelegd?" is ook wel een goede...

Het pedagogische zit 'm vaak in deze kleine nuances...

13 okt 2018

Eikeltjes haken

Onlangs heb ik een tweetal eikeltjes gehaakt (zie het herfststukje voor op tafel) en jou beloofd een omschrijving van mijn versie eikeltje te geven. 

Dus bij deze mijn patroontje (2.). Maar eerst de vertaling van het originele patroontje (van squirrelpicnic) (1.), vergezeld met wat vrolijke foto's van beide patroontjes, zodat je kunt vergelijken welke jij zelf het liefst haakt. 

Het zijn weer lekker vlotte haakpatroontjes. Daar hou ik wel van...

Herfst in aantocht

In aantocht... ja want vandaag wordt het in sommige delen van het land wel 27 graden! Gerrit Hiemstra zei gister dat het 's nachts 16 graden zou worden, wat normaal een temperatuur is van overdag rond deze tijd 😜...

Nou, ik laat me niet van de wijs brengen en ga stug door met het "normale". Zo heb ik vandaag mijn herfstdoosjes maar weer eens uitgepakt.

Even kijken... oranje tafelloper, oranje en bruine kussensloopjes voor op de bank, oranje linzen, de herfstkrans voor op de deur, paddenstoeltjes, zelfgeraapte / zelfgehaakte / zelfgekochte eikeltjes en wat plastic pompoenen. Die laatste verstop ik zo her en der onder de plantjes. Lekker geheimzinnig...

11 okt 2018

Oase van rust

orgel van Grote Kerk in Westzaan
Zomaar een stapje uit de drukte...

Toen ik in Amsterdam woonde als student, ging ik nog wel eens naar de Kalverstraat. Wie niet? Shoppen (al kan ik lekker langs etalages struinen zonder wat te kopen 😉), een bakkie doen met een vriendin of naar de MacDonald's (weet je dat je hier bij het raam eindeloos mensen kunt kijken zonder je te vervelen?). Of gewoon zomaar lekker anoniem door de massa slenteren...

7 okt 2018

Wespennest op kruipzolder

Twee weekjes terug kwam Mariska aangeven dat mijn eerder geconstateerde wespentoename niet verwonderlijk was: er zat een wespennest bij ons op zolder.

En volgens de buitenschilder die bezig was met de stellingen neer te zetten, was het geen kleintje ook: nee, ze hadden tegen de regenpijp gestoten en er kwamen ineens heel veel wespen naar buiten... Het moest wel een enorm nest zijn.

HELLUUUPP!!!

6 okt 2018

Geld vouwen voor trouwerij

Laatst waren wij daggast op een trouwerij. Ik ben daarvoor Pinterest afgestruind voor ideetjes om geld te vouwen... Weet je wat? Mega veel ideetjes!!

Nou, ik heb er een paar van gepakt en een eigen creatie gemaakt. Bij deze voor jou niet alleen een foto van het eindresultaat maar ook wat "making-of"-foto's (inclusief ideetjes die ik uiteindelijk toch anders heb gedaan)...