30 jan 2017

Wat bijna niemand weet: lettertype aanpassen in WhatsApp

Het is echt waar: je kunt je lettertype aanpassen in je WhatsApp-berichtjes! Zie hier hoe je dit moet doen:

*tekst* wordt vetgedrukt (bold)
_tekst_ wordt schuingedrukt (italic)
~tekst~ wordt doorgehaald


29 jan 2017

Temperatuurtafelloper

Af!!!!!!  Hier ben ik een heel jaar (& 1 maand afwerken) mee bezig geweest...

Het idee:
Dit heb ik van Pinterest. Zo had iemand de temperaturen opgedeeld in blokjes (zo heb ik het in stappen van 5 graden celsius opgedeeld) en daar kleurtjes bij gezocht. Ik heb de kleuren zo ingedeeld dat de koude kleuren (bijvoorbeeld blauw) bij de laagste temperaturen hoorden en de warmste kleuren (bijvoorbeeld roze) wanneer het het warmst was. De temperaturen zijn afgerond in hele getallen.

28 jan 2017

Pão de bico (Portugeese puntjes)

Binnenkort ga ik weer eens deze heerlijke Portugeese broodjes maken. Laatst hebben mijn jongere vriendin Dionne en ik ze samen gebakken tijdens ons filmmiddagje van "The Hungergames"...😉. Dit recept wordt met een bakkersmixer gedaan, maar kan ook prima op de hand. En omdat het veel meel heeft en niet plakkerig is tijdens het kneden, kun je kleine kinderen ook laten helpen... 

Afijn. Hieronder het eenvoudige recept van deze heerlijke en zeer voedzame broodjes. De hoeveelheden zijn voor ongeveer 6 puntjes:

26 jan 2017

Garen bewaren tijdens je haak- en breiwerk

Anderhalf jaar geleden sloeg ik aan het haken. En ik ontdek steeds meer mensen om mij heen die ook houden van haken, zowel ouderen als jongeren en ik weet zelfs van mannen die haken! Super leuk! Plus je kunt zoveel van elkaar leren en met elkaar meedenken!!

Vorig voorjaar zat ik ineens met de vraag: 

Kun je op vakantie haken of wordt dit afgeraden? 

23 jan 2017

Pijn is je vriend

Vannacht droomde ik dat ik uitleg gaf aan 2 jonge meisjes over wat homeopathie nou eigenlijk was. En toen werd ik wakker met het idee om dit ook eens op de blog te plaatsen.

Omdat dit echter zo'n ingewikkeld en discutabel gebied is, wil ik het hier houden bij wat meer algemene informatie. Ik zal hier en daar ook wat linken plaatsen en een waarschuwing afgeven als bioloog. Let wel op dat mijn principe is dat jij er zelf voor verantwoordelijk bent om goed op te letten en jezelf goed te informeren.

Doel van deze post
Het doel van deze post van vandaag is om je uit te dagen niet zomaar alles voor 'zoete koek' aan te nemen. Ook wil ik je afraden een uitgesproken mening te vormen alleen maar op basis van zowel eenzijdige informatie of opvoeding. Let wel: op alle vormen van geneeswijze is wel iets aan te merken. Het probleem is namelijk dat er "ziekte" in de natuur zit. Tja... ga dat probleem maar eens oplossen...

19 jan 2017

M.C. Escher


Wauw! Deze Nederlandse kunstenaar uit 1898 heb ik altijd al geweldig gevonden! In mijn lessen over gezichtsbedrog liet ik wel eens wat kunstwerken zien. Hiernaast zie je zijn zelfportret.

De eerste keer dat ik deze Friese werken tegenkwam, was in mijn Filosofie-boek op mijn middelbare school. En ondanks mijn hoge cijfers voor tekenen (nu niet meer, hoor!😉) bleef de vraag "hoe doet hij dat toch??" mij niet meer los...

Daarom hieronder wat meer uitleg van waar Escher mee "speelde" bij het maken van zijn tekeningen... Bijbehorende beschrijvingen zijn grotendeels gekopiëerd uit Wikipedia...

18 jan 2017

Vooruit is vooruit (maandtaken)

Dit jaar, 2017, ben ik begonnen met MAANDTAKEN.

De reden?
Er blijven teveel en te vaak administratieve klusjes liggen die, omdat ze keurig in bakjes, ordners of dozen zitten, niet urgent zijn. Dingen zoals belastingpapieren van járen terug enz.

Herken je dit? Dan is deze tip wellicht ook iets voor jou.

Ik heb ooit geleerd dat grote, onoverzichtelijke problemen, in kleine stukjes gehakt moeten worden voor je ze efficiënt kunt aanpakken...

17 jan 2017

Stroomstoring Amsterdam en omstreken

Wat ben ik op zo'n dag als vandaag blij met mijn ervaring uit Portugal! Als eerste kaarsjes🕯 aan steken! En thee? Gewoon even weer de fluitketel uit de kast pakken... 

Oorzaak van de stroomstoring die even over 4 vanochtend is ontstaan voor Amsterdam en noordelijke omstreken: problemen met een hoogspanningsmast...🤔

16 jan 2017

Het lukte maar niet om de laptop (Windows 7 met Office 2010) te updaten

Na maanden proberen eindelijk gelukt. Joepie!! 

Ik heb in die tijd veel tips geprobeerd: andere wifi, via kabel, niet op dinsdag (dan doet Microsoft zijn automatische updates), 's nachts aan laten staan en laten zoeken naar updates, schijfcontrole, defragmenteren enz enz.


Dit werkt enorm op je frustraties...Tot ik gisteren een tip op internet tegenkwam.De truc is om de updates van een halfjaar terug eerst uit het geheugen halen en pas daarna opnieuw naar updates te laten zoeken. Hoe?

15 jan 2017

YouTube afspeellijsten aangemaakt

Vanavond heb ik eens wat gesnuffeld op YouTube. Ik heb daar een drietal afspeellijsten aangemaakt van wat prachtige muziek! Geniet maar met me mee...


kamermuziek

This YouTube is with Portuguese music:

12 jan 2017

Alzheimer

Alzheimer is één van de vormen van dementie. Hieronder een heel indrukwekkend gedicht dat twee weken geleden op een begrafenis werd voorgelezen.

Daarnaast ook een paar boeiende linken over dit onderwerp...


ALZHEIMER

Vraag me niet te herinneren
test niet telkens weer mijn verstand
Laat me gaan en weten dat je er bent
Kus me op de wang en pak mijn hand

10 jan 2017

HEMA Tompouce haken

Een jaartje terug heb ik deze heerlijke tompouce 😋 voor mijn schoonmoeder gehaakt. Weer een makkelijk en snel haakpatroontje, waar ik o zo van hou.

Een nieuwe uitdaging voor mij was de kreeftensteek op de "koek" (gewoon vasten maar dan achteruit insteken) en het Tunisch haken van het "glazuur", wat ik toen nog niet kon maar nu al zelfs in rondjes (onderzettertjes of vaatdoekjes) toegepast...

8 jan 2017

De echte waarde

Alles wat het waard is om te hebben, is het ook waard om moeite voor te doen.

(... en een andere doordenker uit dit boek:)

Alleen een dwaas zou het spel spelen op de voorwaarden van zijn tegenstander, in plaats van zijn eigen voorwaarden.

(uit het boek BuitGemaakt, van Karen Witemeyer, respectievelijk p.306 en 240. Zie hieronder voor de beschrijving van het verhaal...)

5 jan 2017

Solitude

Laugh, and the world laughs with you;
Weep, and you weep alone;
For the sad old earth must borrow its mirth,
But has trouble enough of its own.
Sing, and the hills will answer;
Sigh, it is lost on the air;
The echoes bound to a joyful sound,
But shrink from voicing care.

3 jan 2017

Houdbaarheidsdatum en Uiterste Verkoopdatum

Deze heerlijke vla, tot wanneer mag die nog gegeten worden, denk je??

Weinig mensen weten dat de datum op vlees- en melkproducten niet een houdbaarheidsdatum is maar een uiterste verkoopdatum.

Dat betekent dat deze vla uiterlijk op 9 december (2016) verkocht moet zijn en dat die dan tot 3 dagen later (12e dus) houdbaar is... Let wel op: dit geldt alleen voor vlees- en melkproducten! Voor al het andere is het een welbekende houdbaarheidsdatum. 

2 jan 2017

Frequentie blog

Lieve mensen, lieve volgers,

Ik ben op 17 september 2016 gestart met deze blog. Op een paar keer na, heb ik iedere dag wat gepost. Tot 31 december 2016 heb ik in totaal precies 100 posts geplaatst. En daarmee heb ik 3 doelen bereikt:

1. Dat Judy's Dutch Corner op internet te vinden zou zijn.
De populairste posts zijn op dit moment: Frau Antje, Het Puberbrein (deel 1), Met Piet in 't Verschiet, Geboortekaartje breien, Haaksteekjes markeren, Plastic Tashouders, Winterstilte en Spuitsneeuw op ramen.
Het aantal "pageviews" staat op dit moment op 5853... Stoerrrr...
En dat zijn blijkbaar mensen uit o.a. Portugal, Nederland, België, Frankrijk, VS... Interessant, nietwaar?

2. Dat ik mijn weg zou vinden om dingen zowel via de computer alsook via mijn mobieltje op de blog zou kunnen plaatsen.

3. Dat mensen in mijn directe omgeving mij zouden kunnen vinden en weten hoe ze mij zouden kunnen volgen...
Niet iedereen reageert online, maar ik kan je wel vertellen dat ik hele leuke reacties krijg!

Frequentie:
En ach, mensen... ik heb nog zoooooo veel met jullie te delen! En toch heb ik besloten om de frequentie van het posten wat terug te schroeven. Ik lees veel op internet dat mensen het niet volhouden en dan maar stoppen, omdat men soms pas na jaren schrijven leuke interacties gaan krijgen op de blog. Om het daarom nog leuk te houden voor mijzelf wil ik 2 a 3x per week iets plaatsen i.p.v. iedere dag. En 2 januari leek mij een mooie startdatum...

1 jan 2017

2017

Ik hoop dat het jaar 2017 jou brengen mag wat 2016 vergeten is...

(... dit is zomaar een spreuk op een kerstkaart van vrienden)