30 sep 2016

Het hart

Hoe onthoud je de onderdelen van het hart? Hier zijn wat tips:

Je Bloed komt Binnen in het hart via de Boezems die Bovenin het hart liggen. Zie je de 4 B's?

Leuk. Maar en dan???

Het bloed stroomt tegelijkertijd ook al een klein beetje door naar de kamers die onder de boezems liggen. Maar als de boezems vol zitten, trekken ze samen (je hart is een stevige spier die dus kan samentrekken) en dan pompen ze de hele inhoud naar de kamers eronder.

29 sep 2016

Bitoque (Prego no prato)

Gisteravond hebben mijn man en ik heerlijk genoten van deze bitoque. Het is een eenvoudig Portugees gerecht die in Portugal in bijna ieder restaurantje op de kaart te vinden is. In het noorden heet het "Prego no prato". Op Madeira noemden ze het anders, maar dat kan ik niet meer terugvinden...

De onderstaande beschrijving van het recept heb ik van de blog Saudades de Portugal...

28 sep 2016

Handdoek borduren

Hoe ik dit heb gemaakt?? 

Nou, eerst heb ik de letters op de website van stitchpoint laten maken (zie link) en  daarna op papier overgetekend (je kunt uiteraard ook printen)

Bij het op papier overnemen heb ik alle hokjes en steekjes op de handdoek geteld zodat 't precies in het midden zou komen. Daarbij heb ik hier en daar wat naar eigen smaak de letters aangepast.


En dan alleen ff een heleboel uurtjes zitten borduren...

27 sep 2016

Coimbra (Portugal)

Beautiful Coimbra... Saudades........

(later zal ik meer schrijven over Portugal en gewoonten uit dit land)
(mais adiante escrevarei mais acerca do país de Portugal e seus hábitos)

26 sep 2016

Type mensen


Hieronder staan wat interessante citaten uit het boek "Kleine Rachel", van Brett Michael Innes. Ze zetten je tot nadenken: herkennen wij dit type personen in ons leven? Het boek is heel erg indrukwekkend om te lezen! Onderaan lees je waar het hele boek over gaat en wat trailers...


TYPE MENSEN...

Er waren vier soorten mensen in Afrika, had ze pas bedacht. Vier soorten die echt verschillend waren: zeemensen, bergmensen, woestijnmensen en veldmensen.

24 sep 2016

O pessimista e o optimista

O pessimista vê dificuldades em cada oportunidade; o optimista vê oportunidades em cada dificuldade. (Winston Churchill) 




(de pessimist ziet moeilijkheden in iedere gelegenheid; 
een optimist ziet gelegenheiden in iedere moeilijkheid)

23 sep 2016

De taal van de waaier

Laatst vertelde ik mijn vriendinnetje Sadé over het communiceren via een waaier.

Deze romantische traditie was ik namelijk in romans (van Julie Klassen? Roseanna White?) over de tradities van de 18e eeuwse elite, tegengekomen.

Bij het opzoeken kwam ik dit tegen: "Om verschillende uitdrukkingen of vragen duidelijk te maken diende de vrouw telkens een specifieke handeling uit te voeren met haar waaier:

- Kus me: de lippen aanraken met een halfopen waaier

22 sep 2016

Eendje gehaakt

Mijn eerste gehaakte amigurumi poppetje.
Het patroontje is te vinden in het boek "Amigurumi Sprookjes - haak je eigen sprookjesbos", van Tessa van Riet-Ernst, die ik winter 2014 uit de bieb geleend had.

Het sjaaltje en de oorwarmertjes (om verbogen paperclips heen gehaakt) heb ik zelf bedacht...

Het eendje staat ook te koop bij Creacado

20 sep 2016

Guppy Roodje

Je gelooft het misschien niet dat guppy's serieus aandacht vragen, maar het is echt waar: als onze Roodje 's ochtends voer wil, gaat ze enorm heen en weer zwemmen, spat ze met haar staart op t water of........ tikt ze de thermometer tegen t glas aan... Tja, je moet dan wel hard zijn om zoiets te negeren, hè? (zie filmpje)

Echter, een gepaste waarschuwing voor guppy-liefhebbers: geef liever iets te weinig voer dan teveel: ze eten alles op maar gaan bij teveel voer knijpen met hun staart (die staat dan niet mooi meer open als een waaier).

Dat vinknijpen is een teken dat ze zich om iets niet prettig voelen. Wat echt vanalles kan zijn, zoals ook een teveel aan voer (ze kunnen desnoods 2 weken zonder voer overleven als nodig).

WhatsApp en Facebook

Vanaf 25/9/16 deelt WhatsApp info met Facebook.

(de rest van deze post is bij het updaten gearchiveerd en opvraagbaar bij Judy's Corner)






18 sep 2016

Stilte

Je moet de stilte durven loslaten, om werkelijk stil te worden. 

(uitspraak uit het boek Schaduwvlucht, van Mirjam van der Vegt, p.8)


Hieronder lees je waar dit boek over gaat...


17 sep 2016

Frau Antje

Afgelopen zomer heb ik Frau Antje gehaakt voor Ana, een kleine vriendin van mij in Portugal. Het patroon is terug te vinden in het boekje "Ik hou van Holland en haken", van Christel Krukkert. Een super leuk en makkelijk patroon! Zie hier al mijn haakwerkjes...

[No verão passado eu fiz Frau Antje para a Ana, uma amiga minha novita em Portugal. A receita encontra-se no livro mencionado acima. A receita é divertida e fácil para fazer! Veja aqui todos os meus trabalhos de croché...]

Introductie

Frau Antje
Hoi mensen, ik ben Judy, ik ben nu 41 jaar. Ik ben getrouwd, heb geen kinderen, heb 15 jaar lesgegeven in het middelbaar onderwijs (biologie) en heb orthopedagogiek gestudeerd.

Vandaag ben ik gestart met deze blog door een tip van Zorayda. Op mijn blog zal vanalles te lezen en te doen zijn: gedachten, (levens)vragen, zelfgemaakte handwerkjes (sommigen staan te koop - zie linken), gelezen boeken, tips en adviezen over computer, opvoeding, onderwijs enz. enz. enz. En mocht je nog wat missen, dan hoor ik het graag. Je kunt mij op diverse manieren bereiken...

Ik ben praktisch van aard, ietwat technisch en hou enorm van interactie met mensen. Ik ben zeer allergisch voor mensen met een verborgen agenda of die oneerlijk of oordelend zijn. Mijn motto: in ieder persoon zit iets moois - haal dat naar buiten!

(zie hier mijn Google+-profiel)