26 jul 2017

Leren leren voor toetsen en examens

Moeite met leren of na lange tijd het weer oppakken? Hieronder volgen wat tips.

Deze tips zijn ontstaan niet alleen door eigen ervaring bij het voltooien van mijn opleidingen, maar ook uit gesprekken met leerlingen, zowel met brugpiepers als met examenkandidaten. Vooral kinderen die graag wilden leren maar waarbij het niet lukte, waren voor mij een uitdaging om ze mee te krijgen. En dan heb ik het vooral over kinderen met ADHD, faalangst enz...  Afijn. Ik hoop dat je er wat aan hebt. 

Tip 1 is ongeveer de basis van veel andere tips dus zorg dat je die goed begrijpt. Je kunt mij altijd mailen (judyscorner16@gmail.com) voor vragen of reageren op deze blog (contactgegevens).
Zet 'm op, hé?!

18 jul 2017

Praktische tips voor een onbezorgde kampeervakantie


Yessssssss..... vakantie!!!!! Pak nu eerst lekker een glas cola, pootjes omhoog en ga dan net als mijn lieve vriendin Jolien eerst wat ideetjes opdoen... Lees dus snel verder voor 42 super handige tips voor je vakantie die je kunt gebruiken of waarmee je gewoon alleen lekker in de stemming komt...Speciaal voor jou genummerd zodat je het later terug kunt vinden en zodat je erop kunt reageren helemaal onderaan...Geniet van je vakantie!!!


01 Rust
Waarschijnlijk de allerbelangrijkste tip: als het jouw meer rust geeft een hele shampoofles mee te nemen i.p.v. een miniflesje, neem dan die hele fles mee. Vind jij, net zoals ik, hygiëne belangrijk? Hou daar dan rekening mee. Kamperen is niet creperen, al kun je voor luxe beter naar een hotel gaan: het blijft kamperen, hé? Geniet vooral van het even bezig zijn met de meest basale behoeften. Wij genieten daarnaast ook erg van het bedenken van creatieve oplossingen voor “onhandigheidjes” tijdens het kamperen...


02 Strandtas voor douchen
Een stevige, waterdichte strandtas die open kan blijven staan, en met hengsels. Wij gebruiken deze niet alleen voor douchen maar ook voor nachtje weg of 1 snelle kampeernacht (daar zit dan in: wc-papier, zwemkleding, toilettassen, ondergoed, extra paar sokken …)