10 jan 2017

HEMA Tompouce haken

Een jaartje terug heb ik deze heerlijke tompouce 😋 voor mijn schoonmoeder gehaakt. Weer een makkelijk en snel haakpatroontje, waar ik o zo van hou.

Een nieuwe uitdaging voor mij was de kreeftensteek op de "koek" (gewoon vasten maar dan achteruit insteken) en het Tunisch haken van het "glazuur", wat ik toen nog niet kon maar nu al zelfs in rondjes (onderzettertjes of vaatdoekjes) toegepast...

Alle onderdeeltjes heb ik met katoengaren gehaakt, behalve de "slagroom": daarvoor heb ik het witte garen van de Zeeman gebruikt die ik ook voor de mini kerstpatroontjes heb gebruikt en voor de feestelijke ijskristallen.

Gezien ikzelf meer van snoep hou dan van gebak en mijn man ooit bij een bakker heeft gewerkt, ging ik uit van zijn expertise op dit vlak en heb daarom de vulling een andere kleur gegeven dan in dit originele HEMA-patroontje wordt aangegeven.

Een paar mooie foto's en wat reacties kun je vinden op de blog Sietskes Hobbys...

De beschrijving heb ik als plaatje toegevoegd en dan krijg je als bonus een HEMA rookworst 😋!

1 opmerking:

  1. Onlangs heb ik het opnieuw gemaakt. Daarbij heb ik wat dingetjes aangepast: 1) de banketbakkersroom heb ik geler gemaakt dan deze hier, 2) bij het omranden van het koekje heb ik in de hoekjes steeds 2x kreeftensteek gehaakt, 3) bij het omranden van het glazuur heb ik in de hoekjes steeds 1hv + 1losse + 1hv gehaakt 4) banketbakkersroom is een enorm gedoe met die kleine strookjes dus daar heb ik 1 lapje van gemaakt (15l+1kl+15v en dan een rij of 30?? Oeps, vergeten te tellen...), toen dicht genaaid nadat ik 'm had gevuld met fiberfill...

    BeantwoordenVerwijderen